Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di mandorle a lamelle, a piacere tostate
- 450 - 500 g di cavolfiore intero (vedere consigli)
- 1000 g di acqua
- 3 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale
- 250 g di passata di pomodoro
- 150 g di pasta al curry
- 180 g di yogurt greco
- 120 g di panna, qualsiasi tipo
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di pomodoro, senza semi a dadini
- 1 peperoncino verde fresco
- coriandolo fresco tritato per servire
-
4
pezzi di pane roti
lub riso bollito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2170.2 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 2404.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata speziata di zucca
50min
Pasta zucca e cavolo riccio
45 Min
Patate dolci al forno con salse dip (cetriolini, mango, fagioli neri)
45 Min
Polpette di pane e seitan con cipolle stufate
55min
Spezzatino di pollo, bulgur e verdure (Bimby Friend)
Brak ocen
Cous cous di zucca, barbabietola e ceci con salsa tahini
45 Min
Flødeboller alla vaniglia e caramello (senza lattosio)
Brak ocen
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1h 10min
Zuppa di ceci con rabarbaro e curry
1h 20min
Barbabietole pelate (TM6)
10min
Wraps di verdure lemongrass e lime
40min
Purè di patate all'aglio
50min