Urządzenia i Akcesoria
Kalafior z purée z groszku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kalafior mały, cały (700-800 g)
-
700 g wody
-
300 g zielonego groszku, mrożonego
-
40 g masła
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) drobno posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
567 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1172.8 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min