Urządzenia i Akcesoria
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g rozmarynu, suszonego, tylko liście5 g tymianku, świeżego tylko liście
-
3 ząbki czosnku
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
180 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
800 - 850 g policzków wołowych bez tłuszczu i białych błonek, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
35 g sosu Worcestershire
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej na ukośne 2 cm kawałki
-
800 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g różyczek brokułu
-
30 g masła
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 godz. 10 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min