
Urządzenia i Akcesoria
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g tymianku, świeżego tylko liście
-
3 ząbki czosnku
-
180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
180 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
800 - 850 g policzków wołowych bez tłuszczu i białych błonek, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
35 g sosu Worcestershire
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g marchewki pokrojonej na ukośne 2 cm kawałki
-
800 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g różyczek brokułu
-
30 g masła
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 płaska łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
852.3 kcal /
3568.2 kJ
Białko
54.7 g
Tłuszcz
45.2 g
Węglowodany
54.7 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1359.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska