Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły

Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły

4.7 128 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    5 g
    5 g rozmarynu, suszonego, tylko liście
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    180 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    180 g
  • policzków wołowych bez tłuszczu i białych błonek, pokrojonych na 7-8 cm kawałki
    800 - 850 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    200 g
  • wody
    70 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sosu Worcestershire
    35 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej na ukośne 2 cm kawałki
    150 g
  • batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
    800 g
  • różyczek brokułu
    300 g
  • masła
    30 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    40 g
  • soli
    1 płaska łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 852.3 kcal / 3568.2 kJ
Białko 54.7 g
Tłuszcz 45.2 g
Węglowodany 54.7 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1359.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...