Urządzenia i Akcesoria
Frittata z resztkami warzyw
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
1 łyżeczka bułki tartej (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka)
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
50.1 g
Kalorie
2715 kJ /
649 kcal
Tłuszcz
45.4 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 Std.
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 Min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 Min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 Min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Frittata Caprese
30 Min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 Min