Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 jajka
- 1 łyżeczka bułki tartej (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 200 g warzyw, mieszanych, resztek (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 50.1 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 45.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Frittata Caprese
30 Min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 Min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 Min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 Min
Omlet grecki
35 Min
Shakshuka na Varomie
35 Min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 Min