
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (300-400 g)2
-
soli2 ½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
owoce jałowca4
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki150 g
-
cukru30 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
czerwonego wina, wytrawnego300 g
-
śliwek suszonych, bez pestek60 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki300 g
-
różyczek kalafiora300 g
-
soli ziołowej½ łyżeczki
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mleka120 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2245 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska