Urządzenia i Akcesoria
Tuńczykowa pasta z sumakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 - 60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
3 - 4 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
-
170 - 190 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy170 - 190 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
1 łyżka majonezu
-
1 - 2 łyżeczki sumaku
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
koperek, świeży, tylko liście, do dekoracjiszczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.6 g
Kalorie
362.2 kJ /
86.5 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Pasta z sera owczego
10 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Tapenada
5 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min