
Urządzenia i Akcesoria
Tuńczykowa pasta z sumakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 - 60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
3 - 4 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
-
170 - 190 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
1 łyżka majonezu
-
1 - 2 łyżeczki sumaku
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86.5 kcal /
362.2 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Wiosenny twarożek
5 min