Urządzenia i Akcesoria
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego (np. penne)
-
20 g oleju
-
400 g bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej w 2-3 cm plastry (kilka liści drobno posiekać i odłożyć do dekoracji)
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
60 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
20 g cukru
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 krople kremu balsamicznego
-
3 łyżki orzeszków piniowych (30 g)
-
mozzarella mini (ok. 180 g), odsączona z zalewy, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
2324 kJ /
551 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min