Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym

Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym

4.4 101 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego (np. penne)
    350 g
  • oleju
    20 g
  • bulwy kopru włoskiego (fenkułu), pokrojonej w 2-3 cm plastry (kilka liści drobno posiekać i odłożyć do dekoracji)
    400 g
  • nasion kopru włoskiego, suszonych
    1 łyżeczka
  • cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
    60 g
  • cukru
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • kremu balsamicznego
    2 krople
  • orzeszków piniowych (30 g)
    3 łyżki
  • mini mozzarella (ok. 180 g), odsączona z zalewy, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 551 kcal / 2324 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...