Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tofu firme, en cubos (2 cm)
- 2 cdita de sal
- agua, hirviendo, para cubrir
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 20 g de jengibre, en rodajas (2 mm)
- 70 g de salsa de soya
- 550 g de agua
- 4 cdas de azúcar morena
- 2 cdas de vinagre de arroz
- 160 g de zanahoria, en trozos
- 200 g de col blanca, en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de poro, en rodajas (1 cm)
- 150 g de quinoa blanca, enjuagada y escurrida (ver tip)
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida
- 50 g de chícharos
- 4 hojas de cilantro, frescas, para decorar
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado, para decorar
- 10 g de semillas de ajonjolí, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1602.5 kJ / 383 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1019.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada fresca de quinoa
25 min
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55min
Boloñesa de lentejas
35 Min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1h
Quinoa con ejotes
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Curry katsu de tofu vegano
30min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Ensalada de quinoa
35 Min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 Std. 10 Min