Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla amarilla, cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g garbanzo seco, remojados en agua 12 horas y colados
- 1350 g agua
- 2 cdita sal
- 250 g de agua, fría
- 30 g de harina de trigo
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido (aprox. 1/2 limón)
- 2 ramas de perejil fresco, solo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de frijol con quinoa
1h
Arroz al cilantro
35min
Carne en su jugo
35min
Sopa de habas
2h
Garbanzos con camote y espinacas
40min
Crema de ejotes con verduras
35min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Sopa de verduras, tacos de camarón y duraznos al vapor
35min
Ensalada de quinoa
35min
Albóndigas (Soutzoukakia) con arroz rojo
1h
Sopa de acelgas con quinoa
1h