Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Ingwer, frisch, in Scheiben (2 cm)
- 70 g Sesamöl
- 60 g brauner Zucker
- 45 g Sojasauce
- 60 g Balsamico, dunkel
- 100 g Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen, und etwas mehr zum Garnieren
- 2 Sternanis
- 500 g Spareribs, in einzelne Rippen (ca. 5 cm lang)
- 600 g Wasser
- 200 g Basmati-Reis
- 2 EL Weizenmehl (20 g)
- 20 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3438 kJ / 822 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1 Std.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 Std. 20 Min
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 min
Geschmortes Kalbsragout
2 godz. 10 min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2h 45min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1h 10min
Slow Cooking BBQ-Ribs
3h 30min
Wildreis-Pilaw mit Schweinefleisch
1h 10min
Cajun-Fleisch mit buntem Gemüse
4h 15min
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40 min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.