
Wersje kompatybilne
Boeuf Bourguignon und warmer Zitronenkuchen mit Zitronensirup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenkuchen mit Zitronensirup
- 60 g Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 280 g brauner Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 140 g Zitronensaft
- 870 g Wasser
- 4 - 6 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 15 g Milch
- 130 g Weizenmehl Type 550
- 2 TL Backpulver
- 2 Eier
Boeuf Bourguignon und Fertigstellung
- 1 Bund gemischte Kräuter (Petersilie, Thymian, Basilikum, Lorbeer), abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 200 - 250 g Zwiebeln halbiert
- 15 g Olivenöl
- 700 g Rindfleisch in Würfeln (2-3 cm), z. B. Schulter oder Bäckchen
- 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Streifen
- 300 g Rotwein (z. B. Burgunder)
- 230 g Wasser (opcjonalnie)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Champignons
- 300 g Möhren
- 10 - 20 g Speisestärke (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1417 kcal / 5931 kJ
- Białko
- 49 g
- Tłuszcz
- 82 g
- Węglowodany
- 104 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 44 g
- Sód
- 1267 mg