Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'eau
- 1 araignée de mer (taille adaptée à celle du Varoma)
- 100 g de fromage frais, type St Môret
- 1 œuf
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 40 g de beurre
- ½ paquet de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 424.3 kJ / 102 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 194.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 min
Bisque de saint-jacques, crostini au romarin et huile d'olive au citron
5h 10min
Riz à la morue et aux moules
50 min
Brochettes de filets de sardine
1h 25min
Noix de saint-jacques aux crosnes et moelle de bœuf
2h 30min
Crabes farcis
1h 15min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Spaghetti aux fruits de mer express
1 godz. 10 min
Sauce dieppoise
35 min
Sauce Messine
10min
Raie aux câpres
45 min
Beurre d'escargot
10min