Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pommes, type Royal Gala
- 150 g d'eau
- 2 c. à soupe rases de jus de citron
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de fruits confits variés, coupés en morceaux et un peu pour la finition
- 1 c. à soupe d'amandes décortiquées (non mondées)
- 200 g d'amandes en poudre
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf, battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5251.5 kJ / 1259.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 82.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 526.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12 godz.
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Cheesecake au thé vert
12 godz. 15 min
Bavarois ananas-pamplemousse
3h 45min
Tarte meringuée au pamplemousse
5 Std. 45 Min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2h
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12u. 25min
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Trifle poire, figue et noisette
1 Std. 10 Min
Gâteau chocolat-abricot
2h