Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache chocolat et réglisse
- 30 g de bonbons à la réglisse, type "Stoptou"
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Le pailleté chocolat
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao
- 20 g de beurre
- 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La crème à la réglisse
- 30 g de bonbons à la réglisse, type "Stoptou"
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
Le dressage
- feuilles de menthe fraîche, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3295.5 kJ / 794 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 38 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 70.8 mg
Alternatywne przepisy
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Tarte au citron destructurée
20 dk
Parfait au caramel
7sa
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Petite pavlova à la rhubarbe
3h 20min
Guimauves au chocolat
3h 40min
Glace au caramel au beurre salé
14h
Succès praliné
1 godz. 40 min
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
Croustade gasconne aux pommes
45 dk