Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de prunes, fraiches ou congelées
- 90 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 20 g d'eau (si vous utilisez des prunes fraîches)
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de biscuits, type boudoirs
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419.1 kJ / 339.2 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 139.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jambalaya de poulet
40min
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Lentilles du Puy au saumon, sauce au bleu
1h
Tiramisu potimarron, chocolat
1h 15min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Chocolat liégeois
4sa 30 dk
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crookie chocolat et praliné
16h
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Flan sans pâte
6 Std.
Tagliatelle maison aux légumes et curry vert, sauce coco
1h 30min