Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 400 g de crevettes cuites, décortiquées
- 200 g de farine de blé
- 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 120 g de beurre mou, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 188.3 kJ / 45.2 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 65.1 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de poulet aux pistaches
1h 15 min
Pain de saumon, crème citronnée
6 Std. 15 Min
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1h 45min
Terrine de poulet au basilic
4 Std. 10 Min
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15min
Tartinade aux champignons
30min
Feuilletés escargots
40min
Terrine de saumon à tartiner
3h
Minicannelés au chorizo
12h
Cannelés au thon
40min
Terrine de poisson
1h
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min