Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
-
600
g de langoustines
lub 600 g de gambas - 800 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de brocoli, détaillé en petits bouquets
- 240 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 30 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 383 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto aux asperges et ail des ours
1h
Plie à la tomate
30 min
Pâtes aux aubergines et à l'espadon
40 min
Risotto de printemps
55min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto crevette-épinard
40 min
Risotto au saumon
45 min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux morilles
45 min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 min
Risotto au potiron
35min