Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème safran
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 doses de safran (0,2 g / unité)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le risotto aux épinards
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 200 g d'épinards frais, détaillés en lanières
- 850 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 515 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto au potiron
35min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto tout vert
40min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto de printemps
55min
Risotto à la butternut et aux amandes
35min
Risotto brocoli-langoustine
55min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Risotto aux petits pois-carotte
45 min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min