Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème safran
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 doses de safran (0,2 g / unité)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le risotto aux épinards
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 200 g d'épinards frais, détaillés en lanières
- 850 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 515 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto tout vert
40 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35 min
Risotto de printemps
55 min
Risotto à la butternut et aux amandes
35 min
Risotto aux petits pois-carotte
45 min
Risotto brocoli-langoustine
55 min
Lasagne aux épinards et à la ricotta
1h 15min
Risotto au potiron
35 min
Risotto de potiron au lait de coco
40 min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 min