Tajine de poissons au curry

Tajine de poissons au curry

3.8 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 2 courgettes coupées en cubes de 2 cm
  • 10 brins de persil frais équeutés
  • 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 1 pincée de graines de cumin
  • 200 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de dos de cabillaud
  • 300 g de pavés de saumon frais

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 242 kcal / 1017 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...