Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 courgettes rondes
- 1100 g d'eau
- 60 g d'oignon
- 20 g de beurre demi-sel
- 50 g de poitrine de porc, découennée, fumée et détaillée en lardons très fins
- 50 g de parmesan râpé
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- 4 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- fleur de sel, à discrétion
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 300 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Tagliatelle de courgettes au pesto
20min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Œufs à la florentine
1 Std. 5 Min
Flan d'épinard
45 min
Conchiglie au potiron
40min
Œuf mollet, purée de petits pois et sabayon au riesling (Zone 6)
1h 30 min
Courgettes farcies
45 min
Chou-fleur en soufflé
55min
Brochette de lapin, pomme et pruneau
1u.
Parmentier de boudin aux pommes
1u.