Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 40 g di cipolla in quarti
- 150 g di salsiccia di maiale, pelata e sbriciolata
- 200 g di funghi freschi di stagione a fette
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 dado per brodo di carne
- 650 g di acqua
- 100 g di olive nere denocciolate intere
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 20 g di burro (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2472.8 kJ / 591 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Risotto ai funghi
35 Min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 Min
Risotto alla campagnola
30 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min
Risotto autunnale
50 Min
Risotto funghi e salsiccia
55 min
Risotto radicchio e gamberi
1 Std. 20 Min
Risotto ai funghi porcini
35 Min
Risotto alle cozze
1h 5min
Risotto affumicato
35 Min
Risotto alla castellana
35 Min