Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
-
200
g di pomodori freschi a metà
lub 200 g di pomodori pelati in scatola - 50 g di olio di oliva
- 400 g di riso a chicco lungo (non Parboiled)
- 2 cucchiaini di sale
- 1100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min.
Riso in bianco
25 min.
Piselli al prosciutto
20 min.
Pasta e fagioli
50 min.
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Cottura della pasta
20 min.
Pasta e ceci con pomodorini
40 min.
Polpette al sugo
45 min.
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min.
Spaghetti al tonno
40 min.
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Minestra di riso e ceci
30min