![Cottura della pasta Cottura della pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/658A0A74-039A-487C-A07A-CAAF61B4615D/Derivates/A230DF28-60DF-429D-ABDA-96ED64E9EE10.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca, lunga o corta (es. penne, spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 min
Cottura della pasta
20 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Uova sode
20 min
Contorno di riso al pomodoro
30 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Pastina da minestra
10 min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 min
Riso in bianco
25 min