Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca, lunga o corta (es. penne, spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20min
Riso in bianco
25min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Uova sode
20min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Cottura della pasta
20min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Spaghetti al tonno
40min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min