![Spaghettoni cacio e pepe Spaghettoni cacio e pepe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5913E6FB-B0D0-4785-9712-19824BF46592/Derivates/CB3A3566-CCA1-46D3-8B62-054853613A0F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
- 170 g di pecorino Romano a pezzi (3cm)
- 700 g di acqua
- 350 g di spaghetti grossi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Farfalle ai quattro formaggi
25 dk
Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli
2 godz. 40 min
Pasta alla gricia
30 dk
Rigatoni affumicati
25 dk
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20min
Spaghetti cacio e pepe
35min
La cacio e pepe
20min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 dk
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 dk