![Drunken Herbal Prawns Drunken Herbal Prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a7c86cc-cfab-4390-bf4b-a09e6893aa34/Derivates/48f24e0f-bb87-440e-b0d5-cec1ed13860d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g medium-sized prawns, deveined and patted dry with paper towels
- 350 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 3 cm fresh ginger, cut in thin strips
- 150 g water
- 10 g black rice vinegar (opcjonalnie)
- 10 Chinese red dates, rinsed and pitted
- 10 g dang gui (Chinese angelica root), cut in slices
- 1 tbsp wolfberries (goji), soaked to soften
- 2 tsp chicken stock powder
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 dk
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Yam Rice
45 dk
Hakka Yam Abacus
20 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min