Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 50 g fresh ginger, cut into thin slices
- 500 g chicken, with skin and bone, cut in pieces (2-3 cm)
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 2 tsp wolfberries (goji), rinsed
- 5 slices dang gui (Chinese angelica root)
- ¼ tsp sesame oil, dark (roasted)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 10 Chinese red dates, pitted
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Rice Wine Chicken
30min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min