Urządzenia i Akcesoria
Steamed Pork Patty with Salted Egg
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 portions
Składniki
-
lean pork fillets partially frozen, cut in cubes (1 cm)180 g
-
pork fat partially frozen, cut in cubes (1 cm)120 g
-
pickled cucumber cut in pieces80 g
-
homemade chicken stock powder¼ tsp
-
sesame oil plus extra for greasing1 tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
tapioca starch¾ tsp
-
white pepper powder1 pinch
-
ice water5 tbsp
-
salted egg yolk2
-
water800 g
-
fresh coriander leaves only, to garnish1 sprig
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18.7 g
Kalorie
1707.1 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
33.5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Steamed Pork Patty With Rice
25 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Tomato-egg soup
20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min