Wersje kompatybilne
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken thigh fillets (approx. 4 pieces), with skin, cut in pieces (4 cm)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tbsp toasted sesame oil
- 4 tbsp red glutinous rice wine
- 20 g old ginger, cut in slices
- 100 g red glutinous rice wine dregs (ang chow)
- 10 g light soy sauce
- 10 g molasses sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 767 mg
Alternatywne przepisy
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Mock Fin Soup
35min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Tomato-egg soup
20min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Braised Rice Wine Fish
20min
Teochew Seafood Porridge
45min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Homemade Fish Ball Soup
2h
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min