![Yam Rice Yam Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48226ee9-9f72-4252-8b8c-c719c1f3e169/Derivates/d08f1fff-9e61-4cce-ba4c-d657c3b59ae1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 30 g cooking oil
- 30 g dried shrimp, rinsed
- 150 g pork belly, skinless, cut in pieces
- 200 g yam (taro roots), peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp white pepper powder
- 300 g Basmati rice, rinsed
- 800 g water
- 50 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- ½ tsp Chinese five spice powder (opcjonalnie)
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2549 kJ / 610 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1275 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Mapo tofu
15min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Sesame Crème
10 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min