Urządzenia i Akcesoria
Yam Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
cooking oil30 g
-
dried shrimp rinsed30 g
-
pork belly, skinless cut in pieces150 g
-
yam (taro roots) peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)200 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder½ tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
water800 g
-
light soy sauce50 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese five spice powder (opcjonalnie)½ tsp
-
fresh coriander chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1275 mg
Białko
12 g
Kalorie
2549 kJ /
610 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Mapo tofu
15 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Rice Wine Chicken
30 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Tomato-egg soup
20 min