Urządzenia i Akcesoria
Yam Rice
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
cooking oil30 g
-
dried shrimp rinsed30 g
-
pork belly, skinless cut in pieces150 g
-
yam (taro roots) peeled and cut in cubes (2 cm x 2 cm)200 g
-
salt1 tsp
-
white pepper powder½ tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
water800 g
-
light soy sauce50 g
-
dark soy sauce20 g
-
Chinese five spice powder (opcjonalnie)½ tsp
-
fresh coriander chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1275 mg
Białko
12 g
Kalorie
2549 kJ /
610 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Sesame Crème
10min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1h 10min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Salted Fish Pork Belly
30min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Rice Wine Chicken
30min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min