![Bitter Gourd Salted Vege Soup Bitter Gourd Salted Vege Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1089d32e-7b3f-40bf-9c7f-1b1f65adbd88/Derivates/95cb42f8-e9ad-4e58-9d23-e3adb8fd99be.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g water
- 400 g pork neck bones, cut in pieces (4 cm)
- 250 g salted vegetables (hum choi), rinsed, soaked for 30 minutes, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrots, cut in slices
- 250 g bitter gourd, cut in strips (1 cm), core removed
- 1 salted plum in brine, pitted
- 80 g yellow onions, cut in wedges
- 3 fresh ginger slices
- 20 g wolfberries (goji)
- 1 pinch salt
- 1 pinch white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 419 mg
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 Std. 20 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Tomato-egg soup
20 Min