Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried black-eyed beans (see Tips)
- boiling water, for soaking
- 1 brown onion, cut into halves
- 20 g oil
- 250 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 5 potatoes (approx. 350 g), cut into cubes (3-4 cm)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g water
- 300 g cabbage, shredded
- 1 lime, juice only
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325.3 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 1542.8 mg
Alternatywne przepisy
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Penne and vegetables
35min
Minestrone
40 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Chicken and pesto risoni
35min
One pot pasta with chorizo
35min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Tomato basil chicken stew
35min