Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Koriander, abgezupft
- 1 Stängel Estragon, abgezupft
-
1
Zwiebel, halbiert
lub 2 Schalotten - 2000 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 350 g Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Prisen Salz
- 800 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 20 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1472 kJ / 350 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 718 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Kräuterkruste, Reis und Zitronensauce
45min
Schweinefilet mit Senfsauce und Kartoffeln
1 godz. 5 min
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1h 40min
Schweinefilet mit Kartoffel-Sellerie-Stampf und Nussbutter
1sa 10 dk
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5h
Hähnchenfleisch und Frühlingszwiebeln anbraten und zerkleinern
15 min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2 Std.
Schnelle Sauce Hollandaise
10 dk
Hühner-Kraft-Suppe
2sa 10 dk
Wurzelgemüse-Suppe mit Cashew-Pesto
2 Std. 20 Min
Gekochte Kartoffeln im Thermomix Friend
35 min