Lammkeule mit Reis und Bohnen

Lammkeule mit Reis und Bohnen

4.7 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    50 g
  • Zimt
    1 TL
  • Nelken, gemahlen
    1 TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Lammkeule
    1200 g
  • Wasser davon 150 g lauwarm
    1350 g
  • Honig
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Langkornreis
    250 g
  • Buschbohnen
    600 g
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer zum Würzen
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Rosinen
    30 g
  • gehobelte Mandeln
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 720 kcal / 3011 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...