Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 300 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Rinderbeinscheiben (à ca. 200 g, ca. 1 cm hoch)
- Mehl zum Bemehlen
- Öl zum Braten
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Wacholderbeeren
- 300 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 50 g Bratensaucen-Paste (siehe Tipp)
- 700 g Rinderfond
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 622 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 528 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasch
2 godz.
Ossobuco
1h 20min
Rindfleischrouladen mit Rotkohl
2h 10min
Entrecôte mit Süßkartoffel-Tarte
2h 30min
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5 godz.
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5h 20 min
Kalbfleisch-Stifado
5h 35min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 min
Hirschgulasch-Suppe
1h 30min
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Ochsenbäckchen
5 godz.
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min