Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree

Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Lammhüften
  • Wasser
    1400 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Lammhüfte (ca. 3-4 Stück)
    600 g
  • Pfeffer zum Würzen
  • Salz zum Würzen
  • Rosmarin
    1 Zweig
  • Thymian
    1 Zweig
  • Butter kalt (ca. 3 cm)
    1 Stück
Speckbohnen
  • Wasser
    250 g
  • grüne Bohnen, frisch in Stücken (5 cm)
    300 g
  • Schinkenspeckwürfel
    50 g
Kartoffelpüree und Fertigstellung
  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Milch
    400 g
  • Öl zum Braten
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Muskat (opcjonalnie)
    1 - 2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1119 mg
Białko 41 g
Kalorie 2880 kJ / 688 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...