Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft, in Stücken
- 60 g Kapern, abgetropft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Kalbshackfleisch
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Worcester-Sauce
- 30 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 393 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 Min
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1sa 50 dk
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 godz.
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1sa 50 dk
Glückstädter Matjestopf
3 godz. 30 min
Gemüsesuppe mit Kalbfleischklößchen
1h
Feine Königsberger Klopse
1h
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Schmorgurken
30 Min
Italienisches Gulasch
2 godz.
Italienischer Linseneintopf
1h
Wurzelgemüse-Suppe mit Cashew-Pesto
2 godz. 20 min