Salz-Forellen mit Gemüse und Senfsauce

Salz-Forellen mit Gemüse und Senfsauce

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 Portionen

Składniki

Forelle
  • Eier
    3
  • Zitrone, unbehandelt in Scheiben
    ½
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Olivenöl
    1 EL
  • Regenbogenforellen, frisch, ausgenommen (à ca. 320 g)
    2
  • Koriander, gemahlen
    1 EL
  • Salz
    1000 g
  • Wasser
    30 g
Senfsauce und Gemüse
  • Rapsöl
    90 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • trockener Weißwein
    80 g
  • Dijon-Senf
    20 g
  • körniger Senf
    10 g
  • weißer Pfeffer
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    300 g
  • Möhren in Stiften (1 cm)
    150 g
  • Brokkoliröschen
    200 g
  • Zucchini in Stiften (1,5 cm)
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 110.1 g
Kalorie 6163.7 kJ / 1473.2 kcal
Tłuszcz 90 g
Błonnik 7.9 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...