Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
Ripieno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucca a dadini (2x2 cm)
- 40 g di speck a cubetti
- 1 uovo sbattuto
- glassa di aceto balsamico q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1小时 20 分钟
Tartufini salati
3 Std.
Quiche salmone e rucola
1h 40min
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5 Std.
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1 Std.
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Rollè di radicchio
50 Min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Cocottine di zucca e ricotta
50 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min