![Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce3ae43b-acae-49a0-a5fc-1c69a27e0a62/Derivates/d9fda3f3-59d5-4160-b9f6-86fce022f1ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 30 g di scalogno
- 30 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli tempo di cottura 14-15 minuti (vedere consigli)
- 50 g di brandy
- 260 g di chicchi di melagrana
- 820 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 120 g di Gorgonzola a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2382.8 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle more
40 Min
Risotto champagne e melagrana
50 Min
Risotto con uva e funghi
30min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Risotto fragole e cioccolato
30min
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto con fichi e speck
40 Min
Risotto alla rapa rossa e caprino
30min