Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 3 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- ½ peperoncino
- 1 pizzico di origano secco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di ceci in scatola, sgocciolati
- 50 g di acqua
- 100 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 8 fette di pane bianco per tramezzini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1243 kJ / 297 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45 min
Sformatini ai porri
55 Min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30min
Crostini con crema piccante ai ceci
40 min
Polpettone in crumble fragrante
1 Std.
Sformato di finocchi
1 Std.
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30min
Panzanella di pane multicereali
5 Std. 20 Min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Pomodori gratinati
1h 10 min
Gamberi al balsamico
30min