Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 500 g di acqua
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti
- 350 g di zucchine a rondelle
- sale
- 5 fette di formaggio Asiago
- 200 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1271.9 kJ / 304 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 743.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Frittata broccoli e prosciutto
35min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2小时 30 分钟
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Quiche broccoli e pesto
1小时 10 分钟
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1小时 30 分钟
Quiche di spinaci e speck
2小时
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Crostata salata di spinaci
1h
Torta salata agli spinaci
1小时 30 分钟
Torta salata di zucca e spinaci
1sa 50 dk