Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ratatouille
- 50 g di cipollotto a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di peperone giallo, pulito e a tocchetti (1-2 cm)
- 200 g di melanzana violetta tonda, a cubetti (1 cm circa)
- 250 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
- 80 g di pomodori datterino a metà
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di origano secco
-
60
g di formaggio primo sale a cubetti (1 cm circa)
lub 60 g di provola piccante a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 908 kJ / 216.9 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43.6 mg
Alternatywne przepisy
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 min
Torta di asparagi
1h 10 min.
Crostata salata di spinaci
1h
Strudel di verdure
2 Std.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Torta salata zucchine e gamberi
45 dk
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min.
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Torta salata tricolore
1h 20min