Wersje kompatybilne
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 foglie di verza
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di formaggio tipo Bitto a tocchetti
- 100 g di Fontina a tocchetti
- 600 g di patate, pelate e a fette sottili
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di burro a pezzi
- 20 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 350 g di acqua
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min.
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30 min.
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Peperoni ripieni
1h 5 min.
Zucchine ripiene
1h 10 min.
Sformatini di verza e mortadella
1h 30 min.
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Rabaton
1h
Involtini di verza e maiale
1h 20min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1 Std. 40 Min