![Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b5b02c05-bd5b-4c84-851d-1e3ef8851766/Derivates/500fb7a5-9658-4c27-9910-e3142022fc3f.jpg)
Wersje kompatybilne
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 foglie di verza
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di formaggio tipo Bitto a tocchetti
- 100 g di Fontina a tocchetti
- 600 g di patate, pelate e a fette sottili
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di burro a pezzi
- 20 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 350 g di acqua
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2514 kJ / 601 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 Min
Involtini di verza capunet agrodolci
35 min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 Std. 10 Min
Strudel di broccoletti
1h 40min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Rotoli di broccoli con squacquerone
1 Std.
Gattò di zucca e patate
1h 40min