Urządzenia i Akcesoria
Warzywny stir-fry z curry
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
-
150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
120 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
80 g cebuli pokrojonej w piórka
-
3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
-
300 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
542 mg
Białko
6 g
Kalorie
584.5 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegetariańskie chili z ryżem; Serniczki w słoiczkach
45 min
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50 min
Chana masala
35 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min