Warzywny stir-fry z curry
TM6

Warzywny stir-fry z curry

4.6 (106 ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
  • 120 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego, odsączonego
  • 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 80 g cebuli, pokrojonej w piórka
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
  • 300 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
584.5 kJ / 139 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
7.5 g
Sód
542 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy