Warzywny stir-fry z curry

Warzywny stir-fry z curry

4.5 118 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 150 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
  • 120 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 80 g cebuli pokrojonej w piórka
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 300 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 542 mg
Białko 6 g
Kalorie 584.5 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...