Urządzenia i Akcesoria
Twaróg
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 godz. 20 min
650 g
Składniki
-
2000 g pełnotłustego mleka
-
150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 5 cytryn)
-
2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
737.2 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
879.2 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.