Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g pełnotłustego mleka
- 150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 5 cytryn)
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 879.2 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 737.2 mg
Alternatywne przepisy
Kiełbasa słoikowa
26u. 30min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 Std. 10 Min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 50 Min
Majonez
5min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Mąka pełnoziarnista
5min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16h 10 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min