Urządzenia i Akcesoria
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
750 g
Składniki
-
500 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych (np. jagód, malin, jeżyn, truskawek)
-
250 g cukru żelującego 2:1500 g cukru żelującego 1:1
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1.4 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
1235.3 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
76.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min