Wersje kompatybilne
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 9 oz basmati rice
- ½ tsp salt
- 24 oz water
Carrot Salad
- 5 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 2 tsp lime juice
- 2 tsp sesame oil
- 1 oz rice vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- 2 tsp sesame seeds, plus extra to garnish
Kung Pao Cauliflower
- 2 oz tamari sauce, divided
- 2 tbsp corn starch, divided
- ½ tsp dried chili flakes
- 32 oz cauliflower florets, cut into bite size pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ginger paste
- ½ oz olive oil
- 1 red chili pepper halved, destemmed and seeds removed
- 2 green onions, divided (1 in pieces, 1 sliced, to garnish)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 1 oz hoisin sauce
- 7 oz water
- 1 oz rice vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 82.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1408 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15min
Baked Mushroom Empanadas
1h 50 min
Crispy Korean tofu
1h 20 min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1h 50 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Vegetarian Japchae
45 min
Smoky Black Bean Soup
35min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min