Muffins au chocolat et caramel au beurre salé

Muffins au chocolat et caramel au beurre salé

4.4 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • 40 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre
  • 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 125 g de beurre salé coupé en morceaux
Le moelleux
  • 200 g de chocolat noir 50% de cacao minimum
  • 200 g de beurre coupé en morceaux
  • 5 œufs
  • 20 g de farine de blé
  • 150 g de sucre glace maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 697 kcal / 2904 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...