Wersje kompatybilne
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel au beurre salé
- 40 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 125 g de beurre salé, coupé en morceaux
Le moelleux
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao minimum
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 œufs
- 20 g de farine de blé
- 150 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2904 kJ / 697 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 min
Coulant chocolat au cœur caramel
24 Std.
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20 min
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1h
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Tarte au chocolat
1h 40 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Gâteau au chocolat express
20 min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30 min
Fondant au chocolat et framboises
40 Min