Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 175 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 5 g de bicarbonate de sodium
- 150 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 120 g de cassonade
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de fleur de sel
- ½ c. à café de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 547 kJ / 131 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1h
Tarte au chocolat
1hod. 40min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1sa 30 dk
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15 min
Cookies tout chocolat
25 min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1h
Sablés bretons
50 min
Sablés choco-coco
45 min
Comme un biscuit BN®
1sa 30 dk
Madeleines aux pépites de chocolat
1h