Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
220 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
370 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
400 g polędwiczek drobiowych np. z kurczaka lub indyka, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
180 g cukinii pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
-
340 g marchewki pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
-
30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
413.3 mg
Białko
27.3 g
Kalorie
1340.3 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 Std.
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 Min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 Min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 Min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 Min
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min