
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
220 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
370 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
400 g polędwiczek drobiowych np. z kurczaka lub indyka, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
180 g cukinii pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
-
340 g marchewki pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
-
30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
413.3 mg
Białko
27.3 g
Kalorie
1340.3 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska